Alla inlägg under februari 2008

Av Helena Rehnström - 10 februari 2008 21:45

Puh vicken stressig och händelsefylld dag jag har haft!! Började morgonen med att städa som en tok och valpköpare anlände kl 10. E väldigt glad för den delen att det var en stressig dag annars hade jag nog bara suttit hemma och bölat för att min fina valp Leo flyttade och för att jag nu är helt säker på att jag inte klarar Aethra :´( Höll på med valpköpet till kl 12, då var det dags att slita till sig alla transporter jag kunde hitta och slänga mig i bilen, hämta Anna, Starlights på väla susa till båten och över till danmark! Vi hämtade alla djuren från Maria...blev en HEEEEEEL del!! och körde hem...När jag väl kom hem hade jag trevligt besök av en familj som skulle bli med sina första grisar!! Sen kom systersonen och skulle städa burarna!! JÖSSES..jag har ju inte hämtat spån!!! SKIT oxå...hade 65 % av en ball...räcker inte länge..Satte mig i bilen för att köra och jaga...inte lätt kl 17 en söndag!! Ringde vännen Angelika som tack och lov kunde undvara mig en bal!! :D Tusen tack vännen!! Sen pterstod att husa in ett 20 tal djur när jag kom hem...hur skulle detta gå till??? en hel del flyttar ju till helgen men ändå..!! har knåpat hela kvällen...och nu är alla i nya inkvarteringar...några var lite medtagna och det är skumt för vi har bara rest i ca 1,5 timme....flera djur som var lojja nu efter vi kom hem....vi får se hur det går....skriver mer imorgon....tjing


Av Helena Rehnström - 8 februari 2008 18:18

Måste bara flika in nått fantastiskt!! Min syster (8 år äldre) har nu lyckats lägga in ett inlägg i en alldeles egen blogg!! 

http://varemis.bloggagratis.se/ 

Av Helena Rehnström - 7 februari 2008 17:04

lite grann känsla av hopplöshet och förtvivlan har jag i kroppen nu :´( Det blev egentligen inget direkt gjort hos veterinären utom att vi tog en diskussion om vad för medicin hon gått på . Och vi kom fram till att hon faktiskt rättade på huvudet lite när hon fick sprutor med Bimotrim , vilket var en medicin han aldrig hört talas om... Så fick recept på en ny flaska, min gamla var kanske lite gammal, och så får jag börja spruta henne igen :´(...PÅ min fråga om det kunde va penicillinen som gjorde att hon inte tar upp mat ordentligt och magrar så så fick jag svaret Absolut!! SÅ nu känns det ju ännu mer hopplöst efter som jag ser på henne att magrar hon i typ 4 dar till så lever hon inte längre, samtidigt som jag måste medicinera henne!! SUCK!! JAg ville ta en odling på varet i öra eller näsa men han trodde inte att det skulle ge nått för det brukar va svårt att få fatt i rent var i örat...vi hittade dock en liten ansamling och ett dyrt bactprov är skickat. Kul för som vet säger att det ger troligtvis inte NÅTT, det var dyrt och det tar en HEL vecka att få svar på!!  Men jag ville absolut göra det ändå...friskt vågat...Hälften vunnit!! SÅ läget känns som innan, hon e sjuk, medicinerna tar inte, hon magrar och svälter trots att hon äter som FN, pga medicinen...osv osv...OM hon lever tills provresultatet kommer så är det nog ett under..... Men skam den som ger sig!!!


Av Helena Rehnström - 7 februari 2008 13:32

Aethras läge är som innan. Ögat har läkt på ganska bra, men öroninfektionen vägrar att ge sig :( Hon går heller inte upp i vikt fast att hon äter som en shetlandsponny och får "all you can eat" buffe HELA tiden med hur mycket grönsaker och grejjor som helst!! Har bokat tid idag kl 15.40 och skall köra hem från jobb och hämta henne. Veterinären får titta på henne igen och se vad dom kan göra, tror det blir att ta en odling på det och se vad det är för bacterie! Håll tummar!!


Av Helena Rehnström - 4 februari 2008 22:47

Läget med Aethra är ganska oförändrat men får ändå se det som en liten förbättring. Ögat verkar läka ganska bra, men hon magrar fortfarande och går med snett huvud och ser eländig ut :( Hon har ätit jättebra idag och det funkar bättre och bättre med ätandet...behöver inte rensa så mycket i munnen längre. Hon har käkat paprika, persilja, brocccoli, vitkål, chudleys, hö,lucernmix,  bladsallad, morot och lite till idag med god aptit så jag hoppas att hon kan börja ta sig lite i vikt nu, är bara skinn och ben :(Satte ihop lite nya kombinationer i går. Beauty och Prince..kommer troligen sälja Prince efter en kull till efter honom, Callisto och Musse (Uspeh), Princess (pe white) och Flash, Atari (grey roan) och Cadillacs Vera. Det är fler honor som skall in till hanar men jag får grubbla lite till på kombinationer...Natti natti.... 

Av Helena Rehnström - 3 februari 2008 00:40

Usch va tungt allt e nu...nu får det hända nått skitkul snart, har varit vråldeppig i 2 dygn nu!! Aethra är som innan, kämpar med Baytril, Ögonsalva och ögondropparna vilket hon inte uppskattar...får även rensa mat i munnen på henne flera gånger om dagen... Börjar tror att hon aldrig kommer att bli bra :´( Min ryska skinnyhane Uspeh...fråga mig inte hur det uttalas!!! här kallas han Musse, har åkt på massivt stryk och har ett megasvullet ovanlår och en rejäl böld på kinden... Fast lite trevligt har oxå hänt...Olivia födde igår.:D ett styck välskapt flickebarn på 122 gram. Även denna födsel tidigare än räknat i detta fall på 65 dagen..GOldenagouti ev golden och lite white...standby ett tag. Mamma och bebbe mår bra :D Pipa och hennes små mår oxå bra än så länge och det är ju skönt!! VÄntar lite fina barn MED päls oxå ;) Obsessions Blue Vanilla är rätt bra dräktig med MIn maffiga mörka tyska greyhane Hero, spännande!! Sch Imargos Ea (DE golden) väntar fina bebbar med en Buffhane med Cadillaac bakgrund! Kännde att OM jag nu skall fortsätta med Goldens så vill jag reducera all tråkig pigmentering på öron och fötter, så därav valet att blanda in buff...får ju leva med färgen några generationer, men det får det vara värt! ! Har även bokat 3 nya honor från maria Hjort som dessvärre skall lägga ner sin goldenavel! ser fram emot att få hem dessa flickorna! Har satt ihop Leia med Fabian, och har ltie parningsplannering att ta tag i nu kommande veckor....många honor som skall ihop med hanar... Vill avsluta med att grattulera mina 2 av mina kära syskonbarn Nina och Billie på deras 20-års dagar!! har varit på kalas hos dom ikväll (eller blir ju igår ;) och vet att dom e ute och far på stan och festar loss och hoppas dom har haft en SUPERkul kväll!! Nu har ni ju varit 20 år i hela 40 minuter!! Kramar till er! ;)

Av Helena Rehnström - 1 februari 2008 11:35

Nu har jag hämtad Aethra på kliniken, och hon har inte riiiiktigt vaknat än. Nu var det så att hon var enligt veterinärens ord jättetjusig i munnen! Altså fanns det inga långa tänder inga sår eller så i munnen :( Detta är ju bra, men problemet kvarstår. Hon har en rejäl hornhinneskada på ögat och var full med torkat gegg från öroninfektionen nere i örat. Veterinären trodde att öroninfektionen och senare ögat har påverkat kinden kanske nån nerv som gär att hon har svårt att föra ner maten i halsen och det samlas i en klump. Jag fick iallafall flytande Baytril till henne  och hörsengången är rejält rengjord.Får även ge både återfuktande ögondroppar och ögonsalva. Hoppas nu bara hon blir hjälpt av Baytrilen snabbt för kan hon inte äta ordentligen så dör hon ju ganska snart... :´(

Av Helena Rehnström - 1 februari 2008 08:51

Har lämnat in Aethra hos Din Veterinär i helsingborg nu kl 8 på morgonen. Hon skall sövas och undersökas/slipas nu på förmiddagen och om allt går som det skall, så får jag hämta henne kl 10.30 Fast dock så tyckte veterinären INTE att det såg så bra ut när hon snabbundersökte :´(:´(:´(:´(:´(:´(:´(. DOm lovade dyrt och heligt att va försiktig med henne och hålla henne varm ordentligt!

Ovido - Quiz & Flashcards